Ezt a "dzsemet" már készítettem egyszer. Sokáig eláll, nálam mindig a konyhapulton van, és szinte mindennap eszek belőle egy kanálkával. Édesség helyett is nagyon jó, meg ugye egészséges is! :) A kertben nőtt sárgarépám nagy részét erre használom fel, a többiből pedig répatorta lesz!:))
A Praktika 2008-as októberi számában található a recept.
Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 50 dkg cukor, 2 citrom, kis darab friss gyömbér, 0.5 dl konyak, 2-3 kisebb darab fahéj.
A citromokat megmossuk, a héjukat lereszeljük. A sárgarépát és a gyömbért megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A zöldségeket egy lábosban összekeverjük a cukorral, a citrom levével meg a héjával, a fahéjdarabkákkal, és felfőzzük, aztán kis lángon 20-25 percig főzzük. Végül belekeverjük a konyakot is és üvegekbe töltjük.
Én ha dzsemet készítek, az üvegbe töltés után mindig fejtetőre állítom az üvegeket és úgy hűlnek ki. A sárgarépa a 20-25 perces főzéstől nem fog teljesen szétmenni. Én tovább főztem és úgy sem, de nem is nagyon zavar.
Szép napot!
Tipitá
A Praktika 2008-as októberi számában található a recept.
Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 50 dkg cukor, 2 citrom, kis darab friss gyömbér, 0.5 dl konyak, 2-3 kisebb darab fahéj.
A citromokat megmossuk, a héjukat lereszeljük. A sárgarépát és a gyömbért megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A zöldségeket egy lábosban összekeverjük a cukorral, a citrom levével meg a héjával, a fahéjdarabkákkal, és felfőzzük, aztán kis lángon 20-25 percig főzzük. Végül belekeverjük a konyakot is és üvegekbe töltjük.
Én ha dzsemet készítek, az üvegbe töltés után mindig fejtetőre állítom az üvegeket és úgy hűlnek ki. A sárgarépa a 20-25 perces főzéstől nem fog teljesen szétmenni. Én tovább főztem és úgy sem, de nem is nagyon zavar.
Egészen elfogadható termés!
Amíg én tisztítottam, J. szeletelte a répát, így nagyon hamar elkészültem!:))
Már majdnem kész van!
Öt ilyen kis üveg lett.
Szép napot!
Tipitá
Hát ezt egyszer ki kell, hogy próbáljam! Köszi!
VálaszTörlésSzívesen!:)
VálaszTörlésÉn is kipróbálnám, de nincs itthon konyak, azért a fél deciért nem is vennék..., meg aztán a fahéjra allergiás vagyok, de az összes többi szupi lehet! Még van a földben répánk, ill. volt?:(
VálaszTörlésMiben fő meg? Nem sül a lábos aljára?
Ezt a két összetevőt ha kihagyod, még jó lesz! A citromlében meg a felolvadt cukorban fő. Nem égett le! Olyan, mintha egy jó erős szirupban lenne.
VálaszTörlésEz nagyon tetszik, finom lehet! Lehet, hogy kipróbálom?:))
VálaszTörlésCsak bátran! Örülök, hogy itt jártál! Gyere máskor is! :))
VálaszTörlésEz igen könnyű és fincsi kaja! de hogy bírod megállni napi egy kanál után?
VálaszTörlés:)) Önfegyelem !:) Meg vigyázni kellene a kilókkal!! (Azért túlzásokba nem esek és nem is sikerül mindig!)
VálaszTörlés