Újra raku

Két éve készítem és gyűjtögetem a rakuzásra szánt cserepeket. Sajnos, amikor rakuzás volt, nem tudtam menni. De nekem olyan nagyon szuper mesterem van, hogy csak nekem csinált egy égetést. Annyira hálás vagyok érte. 
csoda dolgok születtek! És érdekes!!! Négy féle mázat használtam. Na ez nem igazán látszik a végeredményen. Na jó, egy kicsit, és a fotón. A türkiz, amivel a felét festettem, csak a fotón látszik. 😯
De a raku egy ilyen műfaj. Imádom az összes darabot!!







Az ékszerkollekcióm első darabjai. 😁
Nem lesz kollekció, de készítettem egy-két medált. 
Ugye milyen szépek?





Itt az ősz! Szép napokat!! 
Tipitá - Erika




















Megjegyzések

  1. Nagyon szép ékszerek és egyéb darabok. Nem hallottam eddig a rakuról, de mindig tanul az ember. Igen, itt az ősz, élvezd te is a színeket, a látványt és a hangulatot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A raku egy japán égetési technika. A ráérő idő művészete - ahogyan ők nevezik. Mi ilyen szabadtéri kemencében égetünk, 1.kép, ami egy olajos hordóból lett kialakítva. Ezer fokig kell melegíteni, aztán következik a kiszedés. 2.kép. A tűzforró darabok egy faforgáccsal megtöltött edénybe mennek. A forgács lángra kap, de újabb adag forgáccsal el lehet oltani. Ilyenkor a füst alakít a mázon, és ez az egésznek a lényege. Aztán kb. 20 perc múlva vízbe tesszük és lemossuk a kormot, forgácsot. Ezt a műveletet többször meg lehet ismételni, lehet kísérletezni a színekkel.

      Törlés
  2. De jó, hogy leírtad. Köszönöm szépen. Nagyon érdekes, tanulmányozgatom a képekkel együtt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése