Erdély 3.

A vár a Déli-Kárpátok egyik legfontosabb szorosát védelmezte. 1211 és 1215 között a német
lovagok építették, melyet kiűzésük után a király, II. András leromboltatott. A 1377-ben a várat újjáépítették. Zsigmond 1395-ben Mircea havasalföldi vajdának adta, de 1419-ben annak halála után visszavette. Ezután a székely ispánsághoz tartozott. 1530-ban Mózes vajda csapatai ostromolták, de a székelyek Dénes várnagy vezetésével megvédték. 1568-tól Brassó városának birtoka lett. 1660-ban II. Rákóczi György fejedelem katonái az éj leple alatt foglalták el. 1690-ben Thököly ostromolta, de a császáriak felmentették.
1916-ban IV. Károly király Zita királynénak adta, majd 1918-ban Mária román királyné birtoka lett. Királyi nyaralóhely volt, ma a királyi műgyűjtemény látható benne. ( Wikipédia )

Törcsvár várát Drakula váraként tartják számon, van is egy szobában erről szó, de nem ez a lényeg. Erdély legjobb állatpotban lévő vár. látnivaló van bőven. Minden kis szegletet, kiugrót beépítettek, mindenütt látnivaló. Nem győztem kapkodni a fejem, meg nyomkodni a fényképezőt! :) Jó nézelődést!
 

az udvar


Férj azt mondta, hogy majd csinálunk ilyet.
Hogy hova, azt nem tudom, de jó lesz! :)


Üldögélni teával, kávéval, jó könyvvel,
 vagy csak bámulni kifelé a hegyoldalra?!
:)
A királynéi lakosztály
Nem hiszem, hogy ez annyira autentikus, de nagyon tetszik!
Ilyet akarok!!! Szeretnék! :)
 

 
Napsütéses szép napokat!
 
Tipitá

Megjegyzések

  1. olyan jóleső érzés ezeket a fotókat nézegetni

    VálaszTörlés
  2. Csodás, lélekemelő, ötleteket adó fotók - pl. kályha.., férj szintén megcsinálja, "semeddig se tart":) -, megnézném a sorozatodat élőben!...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A te aranykezű férjed biztos! :) Ha elkészül mutasd meg! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése