Leltár

Letelt a kéthetes szabadságom! Na ilyenkor visszasírom a tanári korszakomat. Áldott jó nyári szünetek!! A két hét alatt, meg előtte már egy kicsi:), elég sok mindent sikerült megcsinálni, ami be volt tervezve, de még két hét kellene.
 - Kicseréltek hat kisablakot a házunkban. Már naggyából begyógyították a "sebeket" is, még glettelni kell és lefesteni. Azt, hogy ezt ki fogja elvégezni még nem tudom!:(
- A házunk északi oldalának szigetelése majdnem kész. Pontosabban a szigetelés kész, pénteken már szinezték, amikor az utolsó métereken elfogyott a festék! Ááááááá. Holnapra talán lesz!
Így nézett ki, mert az x-edik napon végre eszembe jutott, hogy lefotózzam:


Az udvar meg így:


Mondjuk ez nem az udvar, de kb. így néz ki minden!:(( Vagy több van. ( A hungarocell golyócskákat kell nézni!) A virágoskertemből, nem is tudom, hogy szedem ki. Ötlet? Jól látszanak a pókhálók, mert azokba is beleragadt! Most mondja valaki, hogy nem igaz a mondás, minden rosszban van valami jó!


- A kertem egészen jól néz ki. Nem gazos, parlagfű kiszedve, levágva. Sajnos ez kevés, mert a szomszédomnál van. Méteres!!!! A majnem szembeszomszédnál meg a kiskapuban! Most menjek sorba mindenkihez, hogy légyszi szedjétek már ki, mert az allergiás ember belepusztul már akkor is, ha ránéz.

- Készítettem 5 üveg szeder (egyet el is törtem), 6 üveg szeder-meggy dzsemet, 6 üveg szilva-csatnit. Ezek kicsi üvegek, de már fel is cimkéztem. ( Majd később írok és mutatok fotót is.)

- Egy szoba és egy fél kitakarítva. Sajnos a ház nagy része még romokban, de amíg a kinti munkálatok nem fejeződnek be teljesen, nem is folytatom.

- Végre mozaikoztam. Már évek óta tervezem. Most végre elkezdtem.


Ez csak a terv. Azóta már felragasztottam, de még nincs fugázva. Majd megmutatom ha kész! Ez lesz a házszámtáblánk.

- Lefestettem, mázoltam a kisházunk összes ajtaját! Szintén húzódik egy ideje. Zöld lett valamennyi, de még milyen zöld! Négy fajtát használtam. Mert elhasználtuk az összes maradékot, nem pocsékolunk. :)) Az öszhatás azért jó, nem kell megijedni. A látható felületek egyformák, vagy majdnem.:)) Majd erről is lesz kép, de még nem rendeződött minden teljesen vissza.

- Hétvégén apukámnál is megvolt a konyha és a spájz festése. Vasárnap délre kitakarítottunk, visszapakoltam!!!! El sem hiszem. Az én Szentemberem, a férjem annyit segített!! Mosta a csempét, az ajtókat, aztán porszívózott és még citromos sört is hozott nekem! (Szombat este, amikor már nem tudtam, hogy mit szeretnék inni.) Én pedig megköszöntem ismét, sajnos már csak magamban, az édesanyjának, hogy ilyen jó embert nevelt!
Az különben a mi formánkhoz hozzátartozik, hogy a legnagyobb kánikulában kell festetni. Ha üdülni mentünk volna, biztos, hogy esik! Nyaralni már biztos, hogy nem fogunk, mert a ház körüli munkák most fontosabbak volta. Meg különben is, jön a parlagfű szezon, itthon is tudok szenvedni! Ősszel viszont nagyon szeretnék legalább egy hosszú hétvégét.
Apánál még a kertet is rendbe tettem.

- Egy nap újságot szerkesztettem, mert ugye szabadság alatt erre is ráér az ember!:(((

Így telt a szabadságom! Azért pihiztem is! Majdnem mindennap meg tudtam nézni a Váratlan utazást.

A leltárból majdnem kihagytam a négy aranyérmet! Közöm nincs hozzá, de nagyon szurkoltam és ordíbáltam, hogy hajrá és nagyon boldog vagyok és büszke a sportolóinkra!


Szép hetet!
Tipitá




Megjegyzések

  1. Mennyi dolgoztál, annyira megértelek, ha fáradt vagy most.
    Azt a kis lepkét kiszúrtam a házszámtáblán.
    Anyu van tele most ilyen golyókkal, éppen szigetelnek náluk.Én pár éve túl vagyok rajta.
    Szent emberhez pedig gratulálok! Édesanyjának is a neveléséhez, neked is a választásodhoz!:-)

    VálaszTörlés
  2. Szentembernek különben az egyik ismerősöm nevezte el. De egyre inkább elhiszem, hogy igaza van! Bár néha vannak kétségeim:)))), de tényleg jól választottam!
    A pillangót valamikor régen kaptam, aztán elejtettem és két darabra tört. Semmit nem dobunk ki, ment a többi cserép közé. (Ezeket különben évek óta gyűjtögetem.) Amikor a házszám táblát kitaláltam, tudtam, hogy ráteszem. Most még kalapáccsal törtem rajta, és pont jó lett.

    VálaszTörlés
  3. Tipitá, fantasztikus vagy! Egyébként, a kis fehér golyókkal ne foglalkozz, ahol lehet, tudod, söpörd össze, de egy-két kiadós eső, ki szél és eltűnnek.Én négy éve estem át ezen, szörnyű volt, de a golyókkal volt a legkevesebb bajom.
    A parlagfű elég nehéz téma. Nagymaroson van egy rajzkörtársam, négy éve parlagfű teát iszik és nincs allergiája. Egy gyógyfüves természetgyógyászt érdemes lenne megkérdezni. Nekem is ilyenkor van a szemviszketésem, még nem mertem kipróbálni, de utánajárok!
    A házszámtáblád szuper! Ja igen a férjurad is, szuper!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, golyókkal nem foglalkozom!:)) Pár éve voltunk Füves Gyuri bácsinál, de ő sem tudott konkrét dolgot ajánlani. Én már annyi mindent kipróbáltam! Az a baj, hogy ami másnál bejön, az nálam hatástalan! A parlagfűteát én is hallottam már, egyenlőre kiráz tőle a hideg. Ha meglátom, már viszketek. Ez van. Ha a kánikula megszűnik (ma már enyhülés van, kivétel észak-kelet! Áááááááá. Nem hiszem el.), akkor egy kicsit jobb lesz! Igen, a férjem szuper!:))

      Törlés
  4. Szia Tipitá!

    Én annyit gondolkozom ezen a parlagfű témán, miért van az, hogy Magyarország ennyire fertőzött,min múlik az elterjedése, stb. Itt Olaszországban még sehol se láttam, egyáltalán gazt, és gombás fertőzést se nagyon.

    Gratula a kitartáshoz és a mozaikhoz!

    Egy személyes kérdésem is lenne, láttam, ma reggel nálam jártál, tapasztaltál valami furcsát, figyelmeztető kiírást, vagy nem kívánatos reklámokat. Éva figyelmeztetett erre, és próbálok utánajárni mi lehet az oka.
    Köszi, Cirip

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Köszönöm!!:)
    Nálunk azért van rengeteg gaz és parlagfű, mert az embereket nem érdekli. Sajnos én tapasztalom, hogy sokan még a saját házuk táját sem tartják rendben. Jó, nálam is előfordult, hogy gaz volt, de egyszerűen nem tudtam megcsinálni, mert nem volt rá időm a munka mellett. Ez szeremcsémre nem általános. A környezetemben is számos olyan hely van, ahol úgy nő a gaz, hogy a tulajt egyáltalán nem érdekli, pedig még ideje is volna rá. Az én 76 éves apukám, aki alig bír menni, rendbetartja a kertjét, vagy hív valakit, hogy kaszálja le a füvet. Régen szégyen volt, ha valakinek a portája elhanyagolt volt. Kicsiny városunkban pl. egyes részeken úgy megszokták az emberek, hogy majd a közmunkások levágják a füvet, hogy a lakók hozzá sem nyúlnak. Ja, van rendelet is, hogy büntetés jár, akinél sok parlagfű van. De ezt senki sem ellenőrzi. Na ezért szenvedek én, meg még nagyon sokan!

    A másik kérdésre a válaszom, nem láttam semmit a blogodon. Jár az agyam, de nem emlékszem semmire sem!
    Szia! Tipitá

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése