Szedertorta sütés nélkül

A recept a Blikk Nők Konyha magazinban található málnatorta néven. Szerintem bármilyen gyümölccsel jó, szederrel biztos!:))

Hozzávalók: 15dkg darált vajas keksz, 4 ek tej, 5 dkg darált mandula, 8 dkg olvasztott vaj, olaj és porcukor a formához. A töltelékhez 25 dkg túró, 25 dkg tejföl, 15 dkg porcukor, 2dkg zselatin, 20 dkg málna, szeder, gyümölcs.

1. Keverjük össze a kekszmorzsát a tejjel és a mandulával, majd dolgozzuk bele a vajat is. Olajozzunk ki egy 24 cm-es kapcsos tortaformát, és hintsük meg porcukorral. Nyomkodjuk bele a kekszes keveréket.
(Ez a mennyiség nagyon vékonyka réteget ad, szerintem, bár az én tortaformám 26 cm-es.)

2. Keverjük habosra a túrót a tejföllel és a porcukorral. Áztassuk a zselatint 1 dl hideg vízbe. Forraljuk fel, majd keverjük a tejfölös túróhoz.

3. Öntsük a töltelék felét a formába, és szórjuk rá a málna 2/3-át. Vonjuk be a többi túrókrémmel, majd tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Óvatosan távolítsuk el a formát, és díszítsük a megmaradt málnával.
( Én fél kiló túrót használtam, mert annyi volt kéznél és egy nagy doboz tejfölt. A 2dkg zselatin bőven elég volt bele.)


Jó étvágyat!


Tegnap Jovi-féle töltött tököt készítettem. Annyi különbséggel, hogy barna rizs került bele, mert az volt itthon! Finom!!!



 
Szép napot!
Tipitá


Megjegyzések

  1. Nagyon guszta lett a tortád!!! Én is szoktam ilyen sütés nélkülit csinálni. Ezerféleképpen lehet variálni, csokis kekszből, tejszínnel, joghurttal, télen akár befőttből is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is van egy joghurtos változatom, amit már nagyon régóta készítek. Ott nincs is keksz alap, csak joghurt, tejszín.

      Törlés

Megjegyzés küldése