Vasárnap

Egy kicsit elmaradtam. Bocsi mindenkitől, aki várta a folytatást! Szombaton délután ettem egy fagyit és vasárnap reggel arra ébredtem, hogy fáj a torkom. Igazából ennek nem nagyon tulajdonítottam jelentőséget, mert a nap folyamán ez elmúlt. Aztán délután megint ettem egy fagyit, amitől viszont már egy fél óra múlva éreztem a torkom, meg az izületeimet, meg mindent. Hétfőn, a majálison, már nem nagyon volt hangom, többen szájról olvastak!:)) Tegnap pedig olyan fáradt voltam, hogy egész nap csak aludtam és tévéztem. Szóval ezért késett ez a bejegyzés.

Tehát vasárnap!
A múlt héten olvastam Era blogján, hogy pitypang mézet készített. Na gyorsan utána kerestem a dolgoknak. Vasárnap reggel első utam az udvarra vezetett, ami már elég gyalázatos állapotokat mutatott a fű miatt, de J. nem nyírta le, merthogy nekem kellett a pitypang.:)
Ennyit szedtem, mert azért nem olyan jó meló!
Ha már nálam volt a gép, lefotóztam a virágzó borbolyámat,
meg az észrevétlenül kinyiló orgonát,
és a tobozgyerekeket!
2007-ben kaptuk a fenyőt J.szüleitől és most van rajta először toboz!
Összesen 4 darab, csak úgy nem lehet lefotózni, hogy egyszerre legyenek rajta.
Aztán elkezdtem a pitypangot tisztítani. Türelmeseknek ajánlott foglalatosság!:))

Közben készítettem egy adag salátát
és zellerkrém levest. Isteni jó volt!
Itt a recept is!
Volt még kukoricadarás káposzta is, de azt a fagyóból vettem ki.
Az apukám készítette. Én csak betölteni szoktam.
Délután bementem a műv.házba előkészíteni a szükséges dolgokat másnapra. Aztán egy órát vártam a vidámparkost, hogy hozza a trambulint, utána pedig anyáknapi ünnepségre mentem a tanyára.
 Van ott egy közösségi ház, ami hozzánk tartozik és meghívtak. De akkor már meglehetősen rosszul éreztem magam. Ezért amikor hazaértem le is feküdtem, mert másnap hosszú nap volt.

Így telt el ez a hét, ami kicsit mozgalmas volt. Máskor azért nagyobb a nyugi. Valószínüleg a következő két napot is hozzá fogom még venni, mert a hosszú hétvége miatt egybefolynak a napok. Majd meglátom, ha készítem az albumot. 

A pitypang méz azóta elkészült. Egy kicsit folyós lett.
Era! Szerinted, ha odateszem még egyszer főzni, jó lesz? 

Köszönöm, hogy velem tartottatok!
Tipitá

Megjegyzések

  1. Szia!

    Látom, fertőztelek! :))))

    Én is sokszor visszatettem a mézet, mire elég sűrű lett. Csak arra vigyázz, meg ne égesd - én így jártam az elsővel. Sikeresen karamellizáltam, de alapjában finom volt. A párom szerint olyan volt, mint az égetett cukor. :) A második egy kicsit hígabb, ahhoz képest, de engem nem zavar. Legalább könnyebb kenni! Viszont az íze, nagyon jó!

    Igyál sok-sok kamillateát mézzel, az segít! Remélem, már javulgat a torkod! A zellerkrémlevest loptam, azaz mentettem. :) Majd jól kipróbálom. Köszönöm!

    Kedves párod van, hogy nem vágta le addig, míg le nem szeded! Nálunk időben kell rajtolni, mert nem biztos, hogy megkérdezi! Képes elfelejteni az ilyeneket! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Én is így gondoltam. Ma lesz időm és főzőm még egy kicsit! Vigyázz magatokra!:)

      Törlés
  2. Tipitá, szétnéztem itt nálad, az a pitypang tisztítás nem semmi, de valamit valamiért. :-)Kinagyítottam a zellerkrém levesed receptjét, én is nagyon szeretem.
    Jó volt nézni a képeid, élveztem az írásod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Gyere máskor is, örülök, amikor olvasol!:))

      Törlés

Megjegyzés küldése