Hó - Helyzetjelentés

Szakad a hó! Nem szállingózi, esik, hanem szakad. Meg fúj a szél, Így hó kerül mindenhova. A szemedbe, arcodba, nyakadba, ablak közé, ajtó résén belülre. (Ez utóbbi kettő a munkahelyemen, mert olyan jó zár minden!:(  ) Béna dolognak tartom hóesésben az esernyőt, de most erre kényszerültem, mert a kabátomon nincs kapucni, sapkát meg sosem hordok. A-ból B-be eljutni kisebb kaland, mert még nem takarítják a járdákat sem. Mert ugye lapátolni igazából akkor kezd el az ember, amikor már elállt a hóesés. Akkor van értelme. Menet közben bevillant a Delta című televiziós műsor főcím képsora!:))) Khm.. idősebbek tudják miről beszélek, a többeiktől bocsi! És egyfolytában Özsömér jár az eszemben, hogy vajon hova húzódott be. Annyira azért nem aggódom, mert különben is kint alszik éjszaka, okos macska!
Nálatok mi újság?

Aki havat szeretne, annak kívánok, aki már nem, annak nem!
Szép délutánt!

Tipitá

Megjegyzések

  1. Itt (budapesti Sas-hegy) is szakad már reggel óta! Öklömnyi pelyhekben! És nekem már tele van vele az összes hócipőm - főleg, hogy lent felejtettem az autóban a hócipőm. Na jó, remélhetőleg azért ott nem fog beázni. De egyre jobban aggódom, hogy erről a meredek lejtőről hogy fogok lekeveredni autóval. Azt hiszem, reggel még nem volt szó ilyen mértékű havazásról, vagy igen ?
    Neked is szép napot !

    VálaszTörlés
  2. Itt ( Sopron) égzengéses hóvihar volt, de már elállt. Átment esőbe a hó, a plusz 3 fokkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyat még nem is tapasztaltam! Szerintem azért ez nem teljesen normális! A plusz 3 fok is durva így hirtelen!

      Törlés
  3. De jó nektek, én szeretnék még!!! Szeretem az elemek erejét érezni a bőrömön, pláne, ha elérhető közelségbe meleg szoba vár:) Tudom, sok bosszúságot is okoz, és nem olyan édes, mikor falvakat zár el.Itt Bergamoban már nincs esély a havazásra, ahhoz Rómába kéne menni (megfordult világ)vagy haza. Szóval én azt kívánom, élvezzétek, akár a hólapátolást is! Az esőt azt nem, brrrrr.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azt szeretem nagyon, amikor nagy hóban kell menni, mint ma. Olyankor jól elfáradok, és utána otthon a meleg szobában egy tea vagy kakaó társaságában, pici alvással megfűszerezve nagyon jó. Csak ma dolgozni kellett!
      Holnap gondolok Rád!:))

      Törlés
  4. hát tél lenne, nem igaz? mi lenne, ha nyáron havazna... persze megértem, akinek nap mint nap ki kell ásnia magát a hóból, hogy nem örül annyira - de lesz még kutyára dér, hóra is jő a napsugár, akkor meg csinálhatsz árkot a lecsorgó víznek...:-) Emese (Bp-ről) - és itt is zuhog ám! csak nekem könnyű nézni az ötödikről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdvözöllek nálam!! Gyere gyakran! Amikor a 10-en laktunk hiányzott a hólapátolás. :)) Különben, lehet, hogy ez nem derült ki a posztomból, de én is azt szeretem, ha helyén vannak az évszakok! Tehát ilyenkor faggyak meg, szeptemberben meg ne kapjak hőguttát!

      Törlés
  5. majd elolvasom a posztodat is, mert azt én ki szoktam hagyni - előszörre nem szoktam referenciát nézni, nekem maga a blog minősíti a tulajdonosát, dönti el, maradok-e vagy továbbmegyek.
    legyen időd - nem nyitok egyelőre új témát, hátha benyit még valaki:-)

    VálaszTörlés
  6. Itt is köszönöm, hogy ígéretedet beváltva visszajöttél és beírtad a véleményedet! és megnéztem a profilodat is.
    Várom, mikor írsz újabb időjárás-jelentést vagy egyebet:-)

    VálaszTörlés
  7. Mióta ezt írtad eltelt kicsi idő, és megjött a várva-várt enyhülés, némi madárdallal. Én is remélem, hogy hólapátolás már nem lesz idén :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm, az enyhülésnek köszönhetően két napig fájt a fejem! Hogy én semminek sem tudok örülni! A lényeg, nálunk is olvadt rendesen hétvégén.Majd meglátjuk, mi lesz a jövőhéten.

      Törlés

Megjegyzés küldése