Lassan tényleg leérik, bár most is szedtem egy tállal.
Meg sütögettem. Ezt:
Még mindig nem tudok üzenetet hagyni! Köszönöm az előző hozzászólásokat, örülök, hogy tetszettek az üvegeim!
Szép hétvégét!
Tipitá
Meg sütögettem. Ezt:
Nagyon egyszerű epertorta. Az alap egyszerű piskóta, ami azért ilyen szép magas, szerintem, mert étkezési keményítő van benne. (4 tojás, 12,5 dkg cukor, 7,5 dkg liszt, 5 dkg keményítő, 1 tk sütőpor.) A krém pedig: egy csomag vaníliapudingot elkészítünk, amikor kihűlt hozzákeverünk 5 dl felvert habtejszínt. Ez bőséges adag, bele sem fér a tortába, de ami kimarad azért nem megy kárba! :) A krémbe keverünk felezett eperszemeket is! A félbevágott piskótát megkenjük eperdzemmel, a házi a legjobb:), aztán krém, majd az egészet beborítjuk a krémmel és a tetejére is teszünk eperszemeket. Ennyi. Jóságos.
A másik süti:
Inspiráció Évától van, aki sós változatban, póréval és brokkolival töltött kifliket sütött. Az enyémbe eper és rebarbara van. Egy kicsit összefőztem, aztán a mirelit leveles tésztába töltögettem, megsütöttem és kész. Nagyon finom reggeli volt!
Az utolsó tál cseresznyénk, mielőtt a verebek és a seregélyek besegítettek a szedésbe!
Még egy kép a végére. A dézsámba is virágzik a levendula! Ilyen szép varrógép állványt kapott!
Még mindig nem tudok üzenetet hagyni! Köszönöm az előző hozzászólásokat, örülök, hogy tetszettek az üvegeim!
Szép hétvégét!
Tipitá
most nagyon,de nagyon megkívántam a friss péksütit...lehet, hogy elzavarom apát a pékségbe munka előtt, bár nem biztos hogy díjazza az ötletem... :) istenien néznek ki!
VálaszTörlésHa idejövök hozzád, mindig úgy érzem, hogy sütnöm kell!!!! Muszáj, hiszen a nyál is összeszalad a számban! :)
VálaszTörlésVégre tudok ide is írni!
VálaszTörlésNem hiszem el!! Az előbbi csak egy próba volt. Már több mint két hete nem tudok megjegyzést küldeni. Úgy látszik megjavultam!:)Ezért nem reagáltam az utóbbi időben a bejegyzéseitekre, de remélem mostmár nem lesz baj! Szép napokat!
VálaszTörlés