Ünneplőben, scrap-bőrönd és biciklikosár

Két fontos kihívás határideje volt a tegnapi nap. Az egyik a Mint a régi szép időkben a Scrap.hu-n. Sajnos az utolsó, mert egy kicsit átalakul a szerkesztőgárda. Ami jó, és lesznek új kihívások is, de ezt nagyon szerettem. Most az volt a feladat, hogy legyen egy mintás papír, valami az irodából, valami a varródobozból, festés és firka.
Ezt alkottam:


Ez én vagyok! :) Négy-öt évesen, teljes ünnepi díszben! Sötétkék rakott szoknya, félrecsúszva!:) Fehér csipkés blúz. Ez sokáig megvolt, bár lehet, hogy a nővéremé. Fehér zokni, fehér cipővel. Közben a csodálatos térdeim! A kezembe pedig a retikül! Piros színű volt, szép műbőr. Még ami nagyon tetszik magamon: a füleim és a hajam.
Az irodából a bélyegek és a kulcs van, a varródobozból a cérna, amivel gombot varrtam. Rajzoltam egy madárkát, a festés és a mintás papír pedig egyértelmű. Nagyon tetszik az ilyen "sok mindent pakolunk egymásra" oldal. Ki akartam próbálni. Itt szoktam inspirálódni.
Egy-két részletfotó:







Ezt a csodálatos gombot most találtam. :)


A másik kihívás Borkáéknál volt. Nem álltam meg a vállfánál, hanem elkészült a scrap-bőrönd és a biciklikosaram is. ( Azért szeretem a kihívásokat, mert biztos, hogy megcsinálok valamit, mivel a határidőt tartani kell! Meg esetleg nyerni is lehet!:))
A bőrönd:


...aminek története van.
Jó pár évvel ezelőtt, amikor még Nyíregyházán laktunk egy lomtalanítási akció estéjén meg tudtam fűzni J-t, hogy nézzünk szét, hátha találunk valami kincset. Egész nap figyeltem, hogy mi mindent raknak ki, mert mellettünk volt egy gyüjtőpont. De hát nappal ugye nem indul el az ember. Sötétedés után még két ismerős sráccal elindultunk. A fiúk egy idő után jobban belelkesedtek, mint én. J például egy nagy köteg Rakéta Regényújság mellé telepedett le - majd megszűnt a világ számára.:) Elmentünk a szomszédos lakótelepre is szétnézni. Mások is voltak hasonló céllal!:) Akkor találtuk a nagyon-nagy demizsonunkat. A vessző borítást le kellett róla szedni, mert tényleg rossz volt, de a csodálatos zöld üveg hibátlan. (Azóta láttam ilyen üvegeket boltban, nagyon-nagyon borsos áron!) Már majdnem hazaértünk, amikor felfedeztem a bőröndöt. Pont akkor hozták! Egy kicsit üldögéltünk a járdán, megvártuk, amig kipakolnak, szétnéznek. Aztán megvizsgáltam a bőröndöt, igazi, békebeli. Tele volt cipővel. Azt szépen kiraktam és vittem. Évekig az erkélyen állt, aztán költözött velünk. Cipőt tartottam benne meg a görkorcsolyámat:)

Tavaly, amikor készültem a scrap-táborba, eszembe jutott a bőrönd. Mert ugye a scrap-cuccot valamiben tárolni kell és szállítani. Akkor kapta feliratot és egy két virágdíszt.  Sipike azt írta, hogy jelenség voltam, amikor ezzel megjelentem.:) Hát igen. A vonaton elég furcsán néztek rám, egy bácsi megjegyezte, hogy jó régi bőröndöm van. Azóta is ebben vannak a kellékek, mert ha bezárom, már rend is van. Majdnem!
Most egy kicsit átalakítottam. Új és több virágot kapott, és rákerült néhány kedves logó! A belsejét még nem mutatom meg, remélem táborra elkészül az is!


Látszik, hogy milyen ütött-kopott...



Született még egy átváltozás: a biciklikosaram kapott új külsőt. Ari gombos blogján láttam ezt. Rögtöm meg is született az elhatározás, tegnap pedig a kivitelezés.





Tegnap délelőtt még a biciklimet is rendberaktam, hogy tudjak fotót készíteni, de estére, mire elkészült a a kosár, már elég rossz idő volt, meg el is felejtettem. De majd pótolom!

Szép hete kívánok nektek!

Tipitá

Megjegyzések

  1. Jó ez a lomtalanítós bőrönd-sztori. Nálunk minden évben van ilyen a városban, és mindig el is határozom hogy megyek, hátha találok valamit, de a férjem úgyis csak kacatnak vélné, úgyhogy maradok otthon. A bicikliskosarad nagyon aranyos lett!

    VálaszTörlés
  2. Napok óta próbálok írni neked, de nem megy el. Már a válfánál megírtam, hogy mennyire tetszik, és én sajnálnám ruhával eltakarni :-)))
    A bodzaszörp receptet is megköszöntem, az se ment el. Most pedig a bőrönd lett itt a kedvencem
    És most....ta-ta-ta tam...küldöm :-)

    VálaszTörlés
  3. Hurráááááááááá :-)))

    VálaszTörlés
  4. Nóri! Vidd magaddal a férjed is, hátha talál magának ő is valamit!:)) Nálunk az a szeremcse, hogy mindketten szertünk turizni, lomosba járni, kincsek után vadászni! J. azért inkább az alkatrészek után érdeklődik, de például ha motorbörzére megy mindig hoz nekem valamit! (Ott vannak régiségek, mindenfélék is!)

    Alterego: Nem tudom, hogy miért nem tudsz nekem írni. Már Ágika is jelezte, fogalmam sincs mi lehet az oka. De végre sikerült. A vállfa direkt úgy készült, hogy a diszítést ne takarja el a ruha, ha van rajta. De dekorációként is fogom használni, mert tényleg jó lett. A börönd nekem is bejön!:) Örülök, hogy tetszenek a dolgaim, amiket készítek! Készítettél szörpöt??

    VálaszTörlés
  5. hogy milyen ötleteid vannak... jaj, annyira szeretnék utánnad biciklizni és nézni, hogy mit szólnak az emberek a diszitett kosaradhoz... tényleg egy jelenség lehetsz böröndel, kidiszitett kosárral... de imádom, ha az ember kirakja a dolgaira, azt ami...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése