Méregtelenítsünk!

Ezt a diéta-receptet nagyon régen a kozmetikusomtól kaptam, ő pedig szakembertől. Én minden tavasszal megcsinálom, csak egy hetet méregtelenítés miatt. Ki lehet bírni, persze kitartás kell hozzá, mint minden fogyókúrához. Az biztos, hogy ezt követően kevesebbet eszik az ember, egy ideig, mert hozzászokott az egy hét alatt. Azt, hogy mennyit lehet vele fogyni, nem tudom, mert sose mértem pont akkor magam. (Igazából az utóbbi években nem is szoktam mérni magam.)
Íme a recept:

15 napra a Level Klinika sikeres diétája

Reggeli: minden napra: 1 narancs, 2 kétszersült, 1 csésze kávé vagy tea (szaharinnal) (Én a teát üresen iszom, a kávét cukorral, mert a szaharin sem egészséges.)

1.nap Ebéd: 1 narancs, 1 tojás, 1 tejföl, 2 kétszersült, 1 csésze kávé vagy tea
         Vacsora: 2 paradicsom, 1/2 fejessaláta, 2 tojás, 2 kétszersült. 1/2 tejföl

2.nap Ebéd: 1 narancs, 1 tojás, 1 tejföl, 2 kétszersült
        Vacsora:6 dkg tatár (ezt párizsival helyettesítem, mert egyszerűbb),1 paradicsom, 1 narancs,1 kétszersült, 1 csésze tea vagy kávé, 1/2 tejföl

3. nap Ebéd: 1 narancs, 1 tojás, 1 fejessaláta, 1 tejföl
          Vacsora: 3 szelet párizsi, 1 narancs, 1 kétszersült, 1 csésze tea vagy kávé, 1/2 tejföl

4. nap Ebéd: 12,5 dkg túró, 1 paradicsom,1 csemegeuborka, 1 kétszersült
          Vacsora: 6 dkg tatár, 2 paradicsom, 1 alma, 1 kétszersült

5. nap Ebéd: 20 dkg gépsonka, 1 paradicsom,1 kétszersült
           Vacsora: 25 dkg zöldség(vízben főtt), 1 tojás, 1 paradicsom

A diéta után minden hétfőn: Reggelire: 1 pohár citromos víz,
                                              Ebédre: 1 alma, 1 kétszersült
                                              Vacsorára: 1 tojás, 1 paradicsom, 1 kétszersült.
Az ötödik nap után 2-5 kg-os fogyás tapasztalható. A diéta 1-3-szor ismételhető. A 15. napig 20 kg-os fogyás tapasztalható, és a fogyás marad abban az esetben, ha minden hétfőn a hétfői diétát betartjuk.

Ennyi. A tojás az természetesen főtt. A tejfölt joghurttal szoktam helyettesíteni, bár a tejföl laktatóbb és jobb az íze is, mint a natur joghurnak. De ki mit szeret. (Az jó buli, amikor három szelet párizsit kérünk a boltba!!) Egész nap több folyadékot iszom, mint amennyi az étkezésekhez be van írva. Tapasztalat, hogy ha éhesek vagyunk, akkor szép lassan, komótosan,jobban megrágva kell elfogyasztani a kiporciózott kaját, mert talán tovább érezzük magunkat jól lakottnak. Persze az is igaz, hogy mindig így kellene enni. Egyik, másik adag elég jelentősnek tűni, ez így is van. Azt van amikor kétszerre eszem meg, így jobban ki lehet bírni az "éhezést" is. Egy nagy problémám van az egésszel: tavasszal ugye nem lehet normális paradicsomot kapni, mert nem tersem meg.:(

Aki hozzákezd, annak sok sikert!
Tipitá

Megjegyzések

  1. Elmentem, hátha kell egyszer. Utána persze vigyázni kell, nehogy visszaszedje az ember a dupláját. Tehát később is keveset enni.
    Köszönöm, hogy leírtad.

    VálaszTörlés
  2. Lehet, hogy en is belevagok :)
    Itt Irorsagban sincs jo paradicsom, mi a Lidl-ben szoktuk venni, az egesz jo. Amugy en mindig az orromra hagyatkozom, van hogy ott sem veszunk :-P

    VálaszTörlés
  3. Kerdesem van: itt nincs parizsi - szerinted helyettesithetem virslivel? Vagy mivel?

    VálaszTörlés
  4. Éva: Nagyon szivesen! Használd egészséggel!

    Tittina: Szerintem igen. A kettő között ugye nincs nagy különbség. A gépsonka helyett én pl. sonkás felvágottat veszek, mert az van itt a boltban. Majd írjál, hogy milyen volt, ha kipróbálod!

    VálaszTörlés
  5. Ezt én is kipróbáltam pár éve, fogytam is egy jó pár kilót. Jó, h. eszembe juttattad, megint meg kellene csinálni ezt a kúrát :)

    VálaszTörlés
  6. Jó lenne kipróbálni, sőt , tovább megyek, szükséges lenne. De....kinek van annyi lélekjelenléte, önuralma, hogy miközben főzi a férjének, társának a finomságokat, ő nem eszik?
    Mert elmegyek az ebédlőből, ha eszik ott valaki, de ha főzni kell, meg bevásárolni??? Ezt hogy csinálod?

    VálaszTörlés
  7. Ez tényleg önuralom kérdése! Én majdnem még kenyeret is elfelejtettem venni, merthogy nekem ugye nem kell. Szerencsés vagyok, mert nem főzök mindennap, ugyanis a suliban ebédelek és onnan hozok kaját J-nek is. Amikor ő eszik én kijövök a konyhából. Nálunk rendszeresen előfordul az ilyen kúrák alkalmából, hogy hoz csokit, sütit stb. Máskor is, de amikor méregtelenitek tuti. Hát vagy kibirja az ember, vagy nem! Azért próbáld meg!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése