2011. február 15., kedd

Csíráztatás

Sok-sok évvel ezelőtt vettem csíráztató tálakat. Természetesen azzal a céllal, hogy csíráztatok magvakat, aztán egészségesen táplálkozom, stb. stb. A magvakat tavaly vettem meg... Múlt hét végén pedig előszedtem a tálkákat, elmostam, elolvastam az utasítást, tájékozódtam a neten és azóta már boldogan eszegetem a kis zöld növénykéket. A retek már ehető, a hagyma sokkal nehezebben csírázik, de már az is elkezdett. Nagyon finom salátába, vajas kenyérrel vagy bárhogy. Ja, meg jó vitaminforrás! Ajánlom mindenkinek!

A kezdetek



Már fogyasztható

A projekt beindulásához az utolsó lökést m adta meg, akinek itt is nagyon köszönöm!
Tipitá

6 megjegyzés:

  1. Gyűjtöm az ötleteket az egészséges táplálkozásra.Valami kell, a mostani paprikát paradicsomot teljesen kiiktattam.Savanyúkáposzta, retek, hagyma maradt, most jön a csíra is hozzá.Valami kell a vajaskenyér-félékre.

    VálaszTörlés
  2. Próbáld ki, még J. is evett belőle. Ez nagy szó!

    VálaszTörlés
  3. Szia Tipitá! De örülök hogy összejött!
    Szereted a retekcsírát? Akkor neked nem baj, ha keserű;) Én a búzát és a lucernát szeretem nagyon:)
    Köszönöm a hivatkozást is, és nagyon jó egészséget kívánok a kis zöldekkel;)

    VálaszTörlés
  4. Szépek lettek a csírák és főleg nagyon egészségesek. Ügyes vagy!
    Én csíráztatóüvegben szoktam csinálni , retek, lucerna, hagyma stb.
    Földbe pedig a napraforgócsírát,az is nagyon finom és óriási nagy lesz( a többihez képest) igaz kicsit macerásabb .
    Most kedvet kaptam, hogy én is rakjak fel egy képet , hátha másokat is inspirál.

    VálaszTörlés
  5. Ez nagyon klassz! Ügyes vagy!én is szeretnék csíráztatni...

    VálaszTörlés
  6. Kedves m! Örülök, hogy meglátogattál és olvasóm is lettél! Isten hozott! Nekem ízlik a retek, a többit is ki akarom majd próbálni!

    Judit Eszter - Köszönöm szépen! Voltam a blogodon, a szivecskéid nagyon tetszenek!

    Titty - Nagyon örülök neked is! Vágj bele a csíráztatásba, ne várj sok-sok évet, mint én!

    VálaszTörlés