Harmadik vasárnap

Szép adventi vasárnapot kívánok mindenkinek!

A koszorú elkészítését is a Praktikában láttam pár éve. Cak egy vessző alap kell, legjobb a fűzfa vessző, mert az jó hosszú és szépen hajlik, meg egy jó nagy rongyos zsák. A kb. 15-20 cm-es anyagcsíkokat csak egyszerűen rácsomózzuk a vesszőre. A közepére pedig bármilyen fajta karácsonyi díszt tehetünk. Nekem természetesen angyalka van! Ezt a fajta koszorút egyébként bármelyik ünnephez, évszakhoz lehet igazítani, csak olyan anyagot kell választani. A gyerekek imádják készíteni.

(A kép a húsvéti játszóházban készült.)

Tegnap a virágkötő ismerősöm csodálatos asztalidíszeket, adventi koszorúkat hozott megmutatni, meg tanította is az érdeklődőket az elkészítésre. Jó kis praktikákat lestünk el.  Ajtódíszek és asztaliak készültek. Ma rájöttem, hogy semmit sem fotóztam le. Hát... Egy ajtódíszt készítettem én is, majd megmutatom. Csereberéltünk egy-két alapanyagot, meg ötletet is, mivel ő is művelődési házban dolgozik és gyerekfoglalkozásokat is tart.

Más. Reggel nemcsak a cinkék jöttek lakmározni, hanem láttam egy csodálatos harkályt is. Végigjárta a szilvafát, aztán elrepült. Nagymamám színházi látcsövével, ami az ablakpárkányon van mindig, hogy a madarak miatt kéznél legyen, nézegettem a szépséget! A fotót meg sem kiséreltem, mert az udvar végén van a fa és az én gépem ehhez kevés.

Még egy kis hangulat a mai naphoz: ezt hallgassátok meg.

Tipitá

Megjegyzések

  1. Egyszuszra olvastam el az adventi bejegyzéseidet,mert sokáig nem volt kompjuterem. Nem bántam meg, mert így nagyon hangulatos volt és segített nekem is hangolódni.
    Mennyi gond egy kissebb családban is megszervezni az ünnepeket. Le a kalappal előtted, mert Te igencsak nagy "családot" boldogítasz :-)))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Hát igen, a munkám miatt elég sok emberrel kerülök kapcsolatba. A karácsony hangulatát és a szépet nagyon szeretem, így akinek tudom tovább adom. Szerencsémre az idén nagyon korán feldiszítettem a lakásunkat, mert arra most már nem lenne idő és energiám. Még nincsenek készen az ajándékok, amiket készíteni szeretnék. Meg sütögetni is kellene már, stb., stb.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése