Húsvétolás - 4. nap

Egerben a Flamingó Vendégházban volt a szállásunk. Kellemes, semmi extra, tiszta, aranyos a tulaj, finom és nagyon bőséges a reggeli, mert mi kértünk azt is, és nem utolsó sorban nagyon jó az ára. A belváros gyalogosan kb. egy kilométer, aki szeret sétálni, annak nem távolság. Egerben amúgy sem nagyon lehetett közlekedni kocsival az átalakítások miatt. Ezért az érkezéstől az indulásig nem is használtuk a kocsit. :)
Hétfőn a lengyel gyerekek, akik szintén a vendégházban voltak szüleikkel együtt, hatalmas vízipisztoly csatát rendeztek, amiből azért mi kimaradtunk, és szerencse, hogy már reggeliztünk, mert még a holtak is felébredtek a dübögésre, rohangálásra, kiabálásra. ( A tulaj nem győzött elnézést kérni, mondtuk, hogy nem gond, kibirtuk, és még egy ingyen éjszakát is felajánlott, ha ismét arra járunk :) ) Azért érdekes volt a szülők reagálása. Pontosabban szinte nem is reagáltak, vagy szóltak a gyerekeknek, hogy azért egy kicsit lehetne halkabban is. Mindegy. Ez semmit nem von le abból, hogy jól éreztük magunkat!

A Matyó Húsvét volt a célunk indulás után, ahol aztán volt hagyomány, sok-sok ember, ami azért annyira nem hiányzott, napsütés, kellemes időtöltés. Férjjel először külön utakon jártunk, mert ő rögtön a gépmúzeumba sietett. Én pedig nyugodtan szétnéztem a tájházban, a Kis Jankó Bori emlékházban a különböző mestereknél.


Majdnem minden mézeskalácsból
Teremőr Maci :)
:)



Miután jól szétnéztem én is a gépmúzeumba vettem az irányt. 

Hajdu Ráfis János a tulajdonos

Nagyon szépen berendezett. rendben tartott múzeum. 
Látszik, hogy itt mindent próbálnak megőrizni, mégsincs káosz.

Ez kendertörő. Ha valaki nem ismerné. Én nem, eddig :)
Kovácsverseny is volt! :)
Indítják, pontosabban próbálják beindítani az egyik régiséget! 
Teljes izgalom! :)
Előző nap láttam egyet a régiségen. Itt meg napi használatban van! :)

Ha már Matyó-földön vagyunk.


Ilyen volt az idei húsvétunk. :)
Én nagyon élveztem!

Szép hetet!
Tipitá









Megjegyzések

  1. Köszi a beszámolót, figyelemmel kisértem.

    VálaszTörlés
  2. Jók az ilyen kiruccanós ünnepek! És köszi a beszámolót a szépséges képekkel!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése