Hagymácska

A márciusi vázlat kíhívásra elkészült a második oldalam is! Nem az utolsó pillanatban!!!!! Többszörös vállveregetés nekem!:))


A képek még főiskolás korunkban készültek, amikor a Hagya-hagya Hagymácska dalocska csendült fel időnként a szobánkban, leginkább a Szobatársam előadásában. Hogy hogyan került oda az álarc, arról fogalmam sincs. A képen Cs. van, a barátnőm. Most megkerestem a neten a dalt, hogy le tudjam írni a szövegét is, mert csak az első sorra emlékeztem. (A férjem különben tudja végig! Elképesztő, hogy olyan dalszövegeket is tud, amit 100 emberből csak egy.) Fogalmam sincs, hogy ki lehetett az a színésznő, aki ezt valamikor, a 60-as években játszotta.



Egy kicsit varrtam is az oldalom géppel. Még gyakorolni kell!
Meg nem is varrt nagyon szépen a gép.:(

A végére még egy kis húsvéti tojás, amiket a napokban készítettem:

Főtt tojás hagyahéjjal színezve, díszítve.
Vörös és lilahagymát is használtam, azért ilyen szép színű!
Akik úgy gondolják, hogy nem kreatívak:)), azok is nyugodtan megpróbálhatják, mert ezek aztán tényleg egyszerűek. Sőt, hogy ha szép sötét színű tojást tud venni az ember, még színezni sem kell.

Egy zárójeles megjegyzés. Nagyon nem tetszik a blogger új kezelőfelülete. Így hívják egyáltalán? Vagy csak meg kell szokni? Ááá, nagyon nem bírom, amikor megváltoztatnak valamit!

Van egy rossz hírem is. Halászék még nem érkeztek meg. Én még nagyon reménykedem, de lehet, hogy az idén üres marad a gólyafészek!

Itt süt a nap, az előbb sütött, bár felhők jönnek - mennek.
Tegnap tudtam meg, tovább is adom a hírt, lehet, hogy jól jön: az Oázis Kertészetekben lábméret akció van. Annyi százalék kedvezményt lehet kapni élő növényekre, amilyen a lábméretünk. 45% már egészen jó! Ez a férjemé!! (Mondjuk az enyém meg 40.:))

Szép április elsejét mindenkinek!
Tipitá

Megjegyzések

  1. Szia!

    Mivel nem találtam e-mail elérhetőséget ide írok.
    A kitűzőhöz szükséges dolgok:
    Kedvelt kép
    Üvegkavics
    Ékszer ragasztó
    Fekete festék
    Deku ragasztó
    Kitűzőalap/biztostű

    Csinálok hozzá leírást és holnap felteszem a blogomba.

    Szép napot!

    Ildikó

    VálaszTörlés
  2. Szép tojáskák!:)Egyszerűek de nagyszerűek!:)Mennyi lilahagymát, vöröshagymát teszel a vízbe? És meddig kell benne áztatni a tojásokat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyi hagymahéjat használok, amennyi van. Én már februártól gyűjtögetem. Meg az apukám is!:) Minnél több van, annál sötétebb lesz! Ezek a tojások egy egész éjszaka áztak. A tojás színe is attól függ, menni időre hagyod benne. De játszóházban is festettünk, egy óra alatt is megfogja. A festőlében festhetsz pl. csipkét is. Nagyon szép lesz! Ha pedig a hagymás vízben főzöd meg a tojást, finom lesz. Lehet rajta érezni a hagyma ízét.(Ajánlatos régi fazekat vagy lábost használni, mert azt is befogja!)

      Törlés

Megjegyzés küldése