A gólyáink

Már írtam korábban, hogy várjuk a gólyáinkat. Az idén egy kis riadalmat okoztak, mert későn jöttek meg. Halász április 3-án érkezett, Hajnal pedig két nap múlva. Én olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy minden nap látom a fészket, munkahelyemtől 100 méterre van, és figyelem is. Meg az utcánkban a kertekben is felbukkannak időnként. Azért gondolom, hogy ők azok, mert a közelben ez az egy fészek van. :) A gólyakamerát és a gólyanaplót itt találjátok, ha érdekel benneteket. Elhoztam ide egy-két képet, amit Nagy Károly készített a toronyból, de a blogon még több van. 


Halász és Hajnal

Hajnal

Halász
A csőréről ismerjük meg, ami már nagyon viharvert.

Tegnap meglett a harmadik tojás!!!:))

Szép napot, meleget, mert itt hideg van!
Tipitá




Megjegyzések

  1. Köszönöm a kamerás linket. Nézni fogom őket!

    VálaszTörlés
  2. De aranyosak!Úgy szeretem a gólyákat!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is. Főleg, mióta "saját" van. A fél város figyeli őket, meg aggódik, amikor rossz idő van, lesi a tojásokat, majd a fiókákat stb., stb. Nagyon jóóó!

      Törlés
  3. Én is szeretem a gólyákat! A mi városunkat imádják! Kb 8-9 párat tudok kapásból, de biztos van itt több is. Az első gólyánk márc.22-én érkeztek meg, azóta már mind itt van. Jellemző rájuk, hogy javarészt egy utcában vannak. Minden karón ül egy pár, de érdekes módon, csak az egyik oldalon. Őket nézzük, ha oviba, vagy csak boltba megyünk-jövünk. Olyan nagyon szépek!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A főúton nálunk is sok gólyafészek van, de csak háromnak van lakója az idén. Két éve nagyon megcsappant a számuk. Sajnos! A gólyablogot ajánlom mindenkinek, mert Karcsi a fotókon kívül sok érdekes dolgot is megoszt a gólyák életéről.

      Törlés
  4. De jó, hogy megvannak ! Mióta Téged "ismerlek", azóta figyelem a gólyáitok életét is :-)))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon helyesek! Itt a közelünkben is fészkel egy pár, de nincs "rálátásom" sajnos, még nem láttam, hogy megjöttek volna, de biztos! Nagyon szeretem a gólyákat!:)

    VálaszTörlés
  6. Az első gólya az idén amit láttam állt egy mező közepén.Az apu azt mondta, hogy ez azt jelenti, hogy egész évben lustálkodni fogok. :) Ha szállva láttam volna, akkor az azt jelentené hogy kemény, dolgos év elé nézek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése