2012. február 9., csütörtök

A vadász ül...

Vadászmezővé alakult reggel az udvarunk. Az úgy volt..., hogy a reggeli kávézás közben feltünt, hogy a cinkék nem reggeliznek. Nézegettem kifelé, hogy biztos valamelyik macska settenkedik.( Nem Özsömér, őt teljesen hidegen hagyják a madárkák!) És mit látok!!:


Tudom, hogy nem jó a fotó, de hát bentről csak ilyen sikerült. Azért aki figyelmesen nézi, az észreveheti amint a második képen éppen az áldozatába, ami egy veréb volt, csíp egy vércse. Akit azért nem tudtam annyira beazonosítani, mert nem vagyok egy nagy madarász. A lakmározás után pedig feltelepedett a cseresznyefára és onnan figyelte a pár méterre lévő másik fát, ahol a cinkék ettek.


Ezt a képet már a szabadban, egészen közelről fotóztam. A madár csak ült és nem ijedt meg. Sajnos nem tudtam megvárni, hogy mikor repül el, mert el kellett mennem. A fotókat nézve... hát... Ilyenkor szoktam rohamot kapni, hogy nincs egy jó fényképezőgépem! De majd egyszer... Ha rákattintottok a képekre, egy kicsit jobb lesz!:)

Sziasztok!
Tipitá

5 megjegyzés:

 1. Azért ez nem mindennapi látvány! Valljuk be!
  Szépek lettek így is a képek, ha nem is elsőre, de másodikra már láttam mi az :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :)) Azért annyi még a mentségemre szól, hogy jó rejtőzködő színe van a madárkának!

   Törlés
 2. Kész horror ! Még jó, hogy volt lélekjelenléted fényképezőgépet ragadni és puff......

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az bitos, hogy ilyet nem minden nap lát az ember, főleg ilyen közelről. Ez a vércse meg egyáltalán nem zavartatta magát!

   Törlés
 3. Ilyet se látok mindennap, eszméletlen

  Nem tudom, ha ráközelítesz, milyen lesz a kép (homályos?)?

  VálaszTörlés