Rétközi Vásár másodszor, egy kis scrapbookkal fűszerezve

Mint ahogy írtam már, a szívem csücske ez a rendezvény. 2001-ben szerveztem az elsőt, aztán volt egy kis szünet 2005 után, de tavaly már ismét az én rendezvényem volt. (Amíg nem én szerveztem, addig is volt vásár, csak teljesen más jellegű.) Én a kézműves vásárt támogatom és mindent aminek köze van valahogy a népművészethez, a kézművességhez, a hagyományokhoz. Az idei szervezés nehezen indult, mert nem nagyon volt pénz. Augusztus végén dőlt el, hogy valamennyi nagyon keveset mégis csak kapok. Ennek ellenére azt hiszem, hogy sikerült egy jó kis programot összehozni. ( Ma hízott a májam erősen, mert sokan gratuláltak!) Ragyogó idő volt, ami nagyon hozzájárult a rendezvény sikeréhez. Volt szüreti felvonulás is, amit a szántóversenyt szervező ismerősöm irányított, mivel a fogatosok az ő hívó szavára jönnek. ( De az egész úgy volt tálalva, hogy én megérdemlem a segítséget. Ez nagyon jól esett, meg megható is!! A fogatosok nagy része nem is nagyhalászi volt!!! A felvonulás után átmentek a szomszéd településre, ott is tettek egy kört, aztán a maguk gyönyörűségére gyorsan építettek egy pályát és rendeztek egy fogathajtást. Elvégre a Magyar Vágta napja volt.:)))( Szóval ilyen ismerőseim vannak!!)
Visszetérve a vásárhoz, három versenyt hírdettünk még szeptember elején.
  1. Házi készítésű dzsemek, lekvárok, szörpök versenye
  2. Muffin-sütő verseny (Tudom, a muffinnak semmi köze a hagyományainkhoz, de már annyiféle süti volt az évek során, ez meg olyan népszerű és sokan szeretik!)
  3. Tündér Szépségverseny.
Mindhárom kategóriában szép számú jelentkezőnk volt, a helyezetteket pedig közönségszavazatok alapján döntöttük el!
Én pedig az ajándékok mellé a következő "okleveleket" gyártottam:

A muffint sütőknek






Ez pedig a dzsemért járt. Összesen 26-féle finomsággal neveztek.
Most megint egy kis dicsekvés következik: a paradicsomos alma chutney-m harmadik, a mentás eprem pedig negyedik lett. De magamnak nem adtam ajándékot!:))




Ezek a papírok most nagyon bejönnek!! Csak gyorsan fogynak!


Folyt. köv.

Tipitá

Megjegyzések

  1. hát nem semmi lehetett egy ilyen méretű rendezvény megszervezése... csak gratulálni tudok hozzá én is... no, meg kicsit sajnálkozni, hogy nem voltunk ott...

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!!Jövőre megszervezhetjük, hogy itt legyetek!!:))) Hú de jó lenne!

    VálaszTörlés
  3. ÁÁÁÁ ezek szenzációsak lettek, Imádósak és ötletesek! Gratulálok a helyezéseidhez és a kitartó szervezésedhez is, mennyire szuper lehetett ez a vásár!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése